Beretning fra DM og sommerferie

,

Selvom rytterne er gået på sommerpause fra cykelløb, så betyder det naturligvis ikke cykelfri, og mange af rytterne holder kæden stram.

Det er ingen hemmelighed, at sæsonen indtil nu er gået en smule over forventning, og første del af sæsonen sluttede med Danmarksmesterskaberne, som blev afholdt i Aalborg.

På enkeltstarten havde teamet Martin Szokody og Jacob Degn Fryland til start, og de sluttede henholdsvis 37 og 54, ud af de 69 startende ryttere.

Enkeltstarten

Martin Szokody beretter fra enkeltstarten!

“Enkeltstarten blev lidt en stresset oplevelse, da jeg havde skole om formiddagen, så jeg var lidt sent i Aalborg, og så skulle der lige styr på cyklen først.
Jeg ligger hårdt ud og køre helt op til min FTP i starten. På vej hjem er det bare at overleve. Jeg døde et par gange, men får kørt en god enkelt start, synes jeg og satte nye all-time watt mellem 30 og 40 minutter!”

Foto: Jacob Degn Fryland. Billeder fra Nakskov TT.

Landevejsløbet

Med en nærmest historisk stærkt landevejs-DM, så var tankerne om en topplacering ikke holdet fokus. For det handlede kun om at komme i TV-udbruddet og få vist vores farver.

“Målet for DM var at få TV-tid. Og alt andet var underordnet” fortæller Jacob Schebye, der blev holdet bedste rytter på en 37. plads. Det var dog ikke uden visse udfordringer.

“Da Martin rammer udbruddet bliver opgaven at komme med ind til de små omgange, og se om vi kunne få den bedste rytter af alle DCU-teams (*holdene under World Tour, ProTour og Kontinental, red.), men desværre styrter både Mads Mondrop og jeg, og det koster naturligvis. Men da fik vist holdet frem og det var vigtigste” slutter han.

EN DAG I FRONT!

TV-tid blev det som sagt til, da holdets stærke rytter, Martin Szokody var blandt en lille gruppe der kom fri tidligt.

“Jeg sad faktisk lidt for langt tilbage i starten, og brugte knap 10 kilometer på at komme frem, og nærmest som jeg kommer frem, rykker jeg på en bakke og kører all out i omkring 30 sekunder. Der bliver slået kontra på mit ryk, men da jeg ser, at der kun er 4-5 ryttere med, får jeg lukket hullet med 2-3 andre, og vi kører væk. Det er hårdt, og 2 ryttere falder faktisk af tidligt.” fortæller Martin.

Herefter øges afstanden til feltet, og udbruddet fik  omkring 2 minutter, og kort efter kom yderligere 2 mand op, så gruppen nu bestod af 7 ryttere. Der kan køre relativ afslappet i udbruddet, og det går op for Martin, at de vil holde til ind til de små omgange i Aalborg.

“Vi rammer omgange med 4:30 forspiring, men jeg indser jeg skal kæmpe mig rundt på den her omgang, der har nogle lede stigninger. De første par omgange ryger der 2 mand af, og jeg har det også hårdt på bakken, men overlever, men omgangen efter kommer favoritterne op bagfra. Herefter bliver der kørt meget stop and go, indtil jeg må opgive på bakken, og samtidig taber jeg kæden, men får kæmpet mig ind som nummer 51.” slutter Martin.

Ud over Jacob Schebye og Martin Szokody, gennemførte Mads Mondrup også til en 44. plads. 77 ryttere kom igennem, ud af de 160 startende!

 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *