Status på sæsonen

, ,

I fremtiden vil holdet prøve at komme med et status opdatering, omkring hvordan holdet klarer sig i en nyhed her på siden. Vi sigter efter at lave en nyhed cirka halvvejs igennem hver måned, og ved udgang af hver måned. Først vil vi dog tage jer alle med og slå ned på nogle af de ting der er sket.

April

Sæsonen startede med vores holdpræsentation på Give Elementers fabrik, hvor rytterne, ledelsen, Give CK og sponsorer alle kunne komme og se og høre, hvad der blev forventet af dem. Henrik Nielsen meldte klart ud “10 podie-pladser, ellers har det været et skuffende år.” Ambitiøst, men også realistisk

Foto: Give Foto

Rødekro:
Sæsonen startede så i Rødekro, hvor Team ColoQuick hurtigt satte sig på hele løbet, men alligevel fik Team Give Elementer hentet en 13. og 15. plads ved William Herman Wisholm og Martin Szokody – og vi blev også det bedste præsenterede DCU-team på dagen.

Amager:
Allerede få dage efter, skulle holdet til Amager og køre fladbane-race, og her viste Martin Szokody sig rigtig flot frem, da han i finalen endte med at sidde sammen med World Tour-rytteren, Johan Price-Pejtersen (Bahrain-Victorious), og den senere vinder Gustav Wang (Restaurant Suri-Carl Ras). Wang endte dog med at køre solo, mens Price-Pejtersen og Martin blev hentet af feltet, men Martin formåede stadig at hjælpe Jacob Schebye i spurten, som endte som nummer 13.

Foto: Jesper Skovbølle

3 Dage i Nord – Campione Cup: Hjørring, Thy, Aalborg:
I Hjørring kørte holdet ganske flot, og fik 3 mand i top 15, ved Martin Szokody som nummer 5, William Herman Wisholm som nummer 11, og Jacob Schebye som nummer 15.

Dagen efter i Thy fik holdet dog sin første podieplacering i år! I et hårdt løb endte Jacob Schebye i finalen hvor Mathias Matz (CO:Play – Giant Store) kørte solo væk og vandt, men i en 4-mands spurt endte Jacob 2’er, og blev nummer 3 i løbet! William Herman Wisholm og Martin Szokody viste begge også god form, og blev 8’er og 12’er.

Foto: CykelFoto

I Aalborg var der igen god præsentation af Team Give Elementer i toppen, hvor Jacob Schebye, Martin Szokody og William Herman Wisholm blev henholdsvis 7, 9 og 16.

DEMIN CUP AFDELING 1 og 2:
Ugen efter stod den på DEMIN Cup hvor der skulle køres enkeltstart og dagen efter linjeløb. Holdet ramte ikke helt dagen i nogle af løbene, som kan ses i denne video:
https://www.youtube.com/watch?v=FXF3cSNilbk

ABCs linjeløb:
Ugen efter skulle vi igen til Sjælland, og holdet kørte igen flot sammen, og kunne komme hjem med William Herman Wisholm som 7’er og Mads Mondrup som 13’er i præmierækken. Vigtigst af alt, var dog, at rytterne begyndte at kende hinanden godt, og at fællesskabet stille og roligt begyndte at løfte dem alle!

Kolding:
Her kom sæsons næste podieplacering. Holdet kørte sublimt, og endte med at få Martin Szokody i den absolute finale. Desværre slap Magnus Bak Klaris (Restaurant Suri-Carl Ras) alene væk, og da 3 mand skulle spurte om resten blev Martin kun slået af den tidligere OL-guldvinder, Lasse Norman Leth (Uno X), hvilket overhovedet ikke er en skam!
Ydermere kunne Mads Mondrup køre sig ind 5. pladsen da feltet spurtede om resten, hvor også Schebye blev 7’er og William Herman Wisholm 14’er. Igen var holdet med afstand det bedste DCU-team på dagen.

Privatfoto

Maj:

Norsk UCI-weekend: Sundvolden & Ringerike GP:
I Sundvolden fik holdet hentet vores første UCI-point nogensinde, da Jacob Schebye fik kørt sig til en voldsom imponerende 4. plads, hvilket må siges at være mere end godkendt for et dansk DCU-team, blandt store Continental-hold!

Dagen efter i Ringerike GP kørte Schebye sig også ind på en godkendt 15. plads, og vi glædede os til de danske UCI-løb.

En stort tab for holdet, var dog, at Rasmus Lundtoft Lindbjerg, desværre røg ned i et voldsomt styrt og fik skader der igen sætter ham ud i flere måneder!

Foto: privatfoto

 

Dansk UCI-weekend: GP Herning & Fyen Rundt:
Lørdagens GP Herning blev ikke det løb vi havde håbet på. Et benhårdt løb, hvor defekter og styrt altid spiller ind, var heldet ikke på holdet side, og ingen af rytterne slap igennem løbet. Værst gik det ud over William Herman Wisholm, der slog sit knæ og nu har haft en længere skadespause!

Søndag stod den på Fyen Rundt. Her fik holdet en lille succes, da vi fik vores fynbo, Emil Tønnesen, med i dagens 3-mandsudbrud, der fik rigtig mange timers TV-tid. Desværre styrtede vores es, Jacob Schebye hårdt, men slap med lidt over en uges pause.

Foto: privatfoto

Frederiksberg El-løbet, Lejre:
Allerede få dage senere var holdet tæt på endnu en podieplads i et dansk A-løb. Her kom endnu en rytter på pointtavlen, da Mathias Kirk var med i det afgørende udbrud på 9 ryttere. Her blev det dog til en flot 4. plads, og Martin Szokody kom ind som nummer 9.

Frederica:
Den næste podieplads kom dog blot få dage senere. I Fredericia var holdet med i nærmest alt der rørte sig, og i finalen var der 9 mand tilbage hvor Mads Mondrop og Martin Szokody sad. Efter et flot leadout kunne Mads Mondrup køre sig ind på en flot 2. plads, og var millimeter fra en sejr, mens Martin blev 9’er!

Foto: privatfoto

Campione Pinsecup: Horsens, Herning & Randers:
I Horsens var holdet lidt på bagkant, da et udbrud slap væk og fik et stort hul. Teamet havde ingen med, men lavede en vild holdpræstation, og kørte udbruddet ind, og det lykkedes at få Jacob Schebye kørt ind på en god 9. plads.

I Herning kørte 2 ryttere væk, og resten af feltet skulle spurte om de sidste placeringer. Selvom holdet plan ikke gik som forventet, så blev Mads Mondrup og Jacob Schebye alligevel 8’er og 9’er.

I Randers kom året første sejr! Efter en stærk holdindsats, endte vi med at få Jacob Schebye ud i det afgørende udbrud på 3 ryttere. Selvom feltet kom tættere og tættere på, så lykkedes det ikke og til sidst kunne Schebye sprinte sig til sejr! Kæmpe stort for holdet.
Og for at det ikke skulle være nok, så kom Martin Szokody og Mads Mondrup ind som nummer 8 og 9.

Foto: CykelFoto

Juni:

Polen:
Dernæst drog rytterne til UCI-etapeløb i Polen, hvor Tour of Malopolska. Holdet ville gerne køre klassement for en stærktkørende Jacob Schebye, og i hård konkurrence lykkedes det at få Jacob på en flot 17. plads samlet.
Overraskelsen kom dog, da en anden rytter i storform, Martin Szokody fra første etape erobrerede Sprint-trøjen, om de indlagte spurter på ruten! Derved blev han faktisk Team Give Elementers første rytter til at komme hjem med en trøje fra et UCI-etapeløb!

Foto: privatfoto

Skive:
Martin tog den gode form med da holdet skulle køre løb i Skive. Efter et godt løb endte han i en 5-mands gruppe der skulle afgøre det sig i mellem dem. Martin kom hurtigt bagfra, og havde spurten været 5 meter længere havde han vundet sit første A-løb. Desværre måtte han tage til takke med en godkendt 2. plads.
Jacob Schebye blev 9’er og kørte også point ind til holdet.

Vejle:
Dagen efter var der løb i Vejle. Holdet var med i det meste, og spillede en ret dominerende rolle, og til sidst sad både Mads Mondrup og Jacob Schebye tilbage i en gruppe på 6, der skulle afgøre løbet mellem sig. Og i total overlegen stil endte Mads Mondrup med at vinde løbet, foran Schebye. Martin Szokody blev 2’er i feltets spurt, og blev nummer 8!

Foto: privatfoto

 

Status på sæsonen midt-juni:

På den danske A-rangliste ligger vores ryttere således:
4. Jacob Schebye
10. Martin Szokody
12. Mads Mondrup
48. William Herman Wisholm (trods skade siden GP Herning)
56. Mathias Kirk

Kun 10 DCU-ryttere ligger i Top 25, hvor resten er Kontinentale hold. Vi har 3 hvilket viser holdets styrke! Selvom vi har ryttere der endnu mangler at lave point, så har de også haft en flot rolle i, at HOLDET lykkedes!

Vi har – i danske DCU-løb –  haft:

2x Sejre
3x 2. pladser
2x 3. pladser
10x Top 10. placeringer

I weekenden står den på DEMIN Cup ved Vejen, og dernæst Elite DM i både Enkeltstart og Landevej!

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *